• OBJAVLJENO: 27.06.2022.
Uprava policije informacija za period od 24.06. do 27.06.2022.godine.

Dana 26.06.2022.godine dežurnoj službu Policijskoj stanici Goražde prijavljeno je, da se u ulici Zaima Imamovića, Grad Goražde, ispred jednog ugostiteljskog objekta nalazi jedno povrijeđeno lice. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Goražde i Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja koji su obavijestili da je došlo do tuče između više lica i da je povrijeđeno jedno lice iz Goražda koje je preveženo u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoći, gdje je dežurni doktor kod istog konstatovao tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Sektora kriminalstičke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Upoznat je dežurni Kantonalni tužilac koji je konstatovao da nema elemenata krivičnog djela i da se događaj radi po Zakonu o prekršaju protiv javnog reda i mira. Lice koje je narušilo javni red i mir lišeno je slobode i smješteno u prostorije za zadžavanja Policijske uprave Goražde.Rad na dokumentovanju ovog djela je u toku.

Dana 26.06.2022.godine patrola policije PS za KRS Goražde je u ulici 22.Maj, Grad Goražde, lišila slobode jedno lice  iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje PU Goražde.  Protiv navedenog lica podnešen je prekršajni nalog iz oblasti Za o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

 

U ovom periodu policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde Kantonalnom tužilaštvu Goražde dostavili su Izvještaje o počinjenim krivičnim djelima i to: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ F BiH, protiv jednog lica iz Goražda i “Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 371. KZ F BiH, u vezi sa članom 73. stav 1. “Nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje vatrenog oružja” Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije BPK-a Goražde, protiv jednog lica iz Goražda.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.