• OBJAVLJENO: 10.02.2014.
Uprava policije informacija za period od 07.02 do 10.02. 2014.godine.

Dana 07.02.2014 godine u vremenu od 12,20 sati do 13,00 sati održani su ne najavljeni mirni protesti građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao podrška okupljenim građanima drugih Kantona F BiH, u kojima je prisustvovalo oko 500 građana.

Dana 07.02.2014.godine u 15,30 sati u ulici Z.Imamovića lice D.D., nastanjen u Goraždu, fizički je napao D.M., nanijevši mu povrede u predjelu glave. Povrijeđeni D.M., obratio se  u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje mu je dežurni ljekar konstatovao povredu (krvarenje nosa), a nakon ukazane pomoći isti je pozvan u prostorije policijske stanice Goražde radi uzimanja pismene izjave. Lice D.D., naknadno je pronađen i nakon kompletiranja predmeta protiv lica za koje se utvrdi da su počinila prekršaj bit će poduzete Zakonske mjere iz oblasti  javnog reda i mira.

Dana 08.02.2014.godine u 01,55 sati u naselju Grabovik općina Goražde, u kući vlasništvo A.M., došlo je do požara. Na lice mjesta izašla je patrola policije policijske stanice Goražde i službenici TVJ Goražde koji su lokalizovali požar u potkrovlju kuće, gdje nije došlo do veće materijalne štete. Istog dana od strane službenika sektora kriminalističke policije i inspektora za protivpožarnu zaštitu K MUP-a Goražde, izvršen je uviđaj lica mjesta, gdje je utvrđeno je da je uzrok požara kvar na dimnjaku, od čega se zapalila jedna greda, gdje je pričinjena manja materijalna šteta.

Dana 09.02.2014.godine u 00,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se dispečer Elektrodistribucije Goražde i prijavio da su radnici pomenute firme pregledom mjesta „Nišani“ općina Ustikolina utvrdili su da je NN lice u poslijepodnevnim satima izvršilo sječu jednog stabla, koje je palo na dalekovod i tom prilikom izazvalo spoj na električnim vodovima, zbog čega je došlo do prekida u napajanju električnom energijom na potezu Ustikolina – Kosova koji je trajao od 17,10 do 01,00 sati. Rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 09.02.2014.godine u 02,05 sati dva nepoznata lica kamenicama su razbila portal na prostorijama stranke „SDA“ Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je obezbjedilia lice mjesta, dok su uviđaj izvršili službenici sektora kriminalističke policje  koji su utvrdili da je  sa  dva veća kamena razbijen  portal veličine 2X2,5 m i svijetleća reklama na prostorijama navedene stranke. Rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 09.02.2014.godine u 15,45 sati u jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ul.Zaima Imamovića, došlo je do narušavanja  javnog reda i mira. Na lice mjesta izašli pripadnici policijske stanice Goražde koji su ispitali navode prijave te utvrdili da je lice P.A., iz Goražda, nakon prepirke sa licima K.M., i M.A, iz Goražda, istim prijetio državši nož u ruci. Izvršeno je alkotestiranje K.M., i M.A., gdje nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je lice P.A., odbio da se podvrgne alkotestiranju. O navedenom događaju upoznat je Kantonalni tužilac  gde je isti izjavio da se radi o prekršaju.

Dana 09.02.2014.godine u 18,20 sati obratila se uposlenica Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde i prijavila da imaju problema sa  licem H.A.nastanjen u Goraždu. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila navode prijave, te nakon što je dežurni ljekar potvrdio gore navedenu prijavu lice H.A., pozvano je da dobrovoljno pristupi u prostorije policijske stanice Goražde  radi obavljanja razgovora. Zbog počinjenog prekršaja licu H.A., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.