• OBJAVLJENO: 15.05.2017.
Uprava policije informacija za period od 12.05. do 15.05.2017.godine.

Dana 12.05.2017.godine službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu  uputili  Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Krađa” iz člana 286. stav. 2. KZ F BiH, protiv osumnjičenog B.Dž., nastanjen u Goraždu.

Dana 14.05.2017.godine u 01,00 sati ul. Kulina Bana u Goraždu policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice T.M., nastanjen u Goraždu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,13 g/kg, te je isti smješten u prostoriju za zadržavanje u policijskoj upravi Goražde. Gore navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjuednosti saobraćaja  na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 14.05.2017.godine u 01,12 sati ulici Kulina Bana u Goraždu, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrjeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su utvrdili da je vozač S.A., nastanjen u Goraždu upravljajući  putničkim motornim vozilom marke „Golf“ ostvario kontakt sa parkiranim vozilom marke „Renault laguna„ vlasništvo K.B., a zatim  udario u zid kuće vlasništvo Š.M.,. Vozač S.A., je alkotestiran gdje je kod istog utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 2,20 g/kg, te je isti u 01,25  sati lišen slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i smješten u prostoriju za zadržavanje. Gore navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 14.05.2017.godine u 02,30 sati u ulici Ferida Dizdarevića u Goraždu, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice K.E., iz  Goražda zbog narušavanja javnog reda i mira, odbijanjem naređenja OSL-a i vršenja male nužde na javnom mjestu. Navedeno lice u vidno alkoholisanom stanju odbilo je da se podvrgne alkotestiranju, te je isti smješten u prostoriju za zadržavanje. Licu K.E., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.