• OBJAVLJENO: 17.05.2017.
Uprava policije informacija za period 16/17.05.2017.godine.

Dana 16.05.2017.godine u 14,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo Goražde i prijavio da je na lokalitetu Batkovići MZ Faočići, općina Goražde izvršena bespravna sječa 4,7 m3.  bukove šume. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su  izvršili uviđaj i utvrdili da je pomenutu bespravnu siječu izvršio M.A.,. Rad na kvalifikaciji i dokumetovanju događaja je u toku.

Dana 16.05.2017.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu  dostavili  Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav  3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog H.S., nastanjenog u Vogošći.

Dana 16.05.2017.godine u 02,20 sati na magistralnom putu M-20, u mjestu Potrkuša općina Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na  lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da je došlo do saobraćajne nezgode slijetanjem vozila sa kolovoza i prevrtanjem na krov. Učesnik nezgode je K.G., nastanjen u Vlasenici koji je upravljao vozilom a isti je zadobio vidnu povredu u predjelu nosa te je  prevezen do bolnice u Foči-RS BiH na dalje liječenje. Zbog počinjenog prekršaja vozaču K.G., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, neprilagođena brzina uslovima i stanju puta.

Dana 17.05.2017.godine u 03,18 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se A.S., iz Goražda i prijavila da ima problema sa licem M.B., iz Goražda. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde  koji su pozvali gore navedeno lice u službene prostorije radi obavljanja razgovora. Lice M.B., u vidno alkoholisanom stanju odbio da se  podvrgne alkotestiranju, te je zbog omaložavanja OSL-a kao i sumnje da će nastaviti sa prekršajima u 03,45 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u policijsku upravu Goražde. Protiv navedenog lica poduzet će se Zakonom predviđene mjere i radnje.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.