• OBJAVLJENO: 17.07.2017.
Uprava policije informacija za period od 14.07. do 17.07.2017.godine.

Dana 14.07.2017.godine u 18,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Prača prijavljena je bespravna siječa  šume u rejonu Kovačev Do, općina Pale FBiH. Policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde zajedno sa lugarom izašli su na lice mjesta, gdje je tom prilikom licu B.A., iz  Goražda uručen  prekršajni nalog zbog siječe 1,93m3 bukovog drveta.

Dana 15.07.2017.godine u 05,17 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se O.N., nastanjen u Goraždu u naselju Grabovik i prijavio da je njegov otac O.R., (1949.god.) napustio porodičnu kuću ponjevši sa sobom  vatreno oružije – pištolj CZ“M-57” cal.7,62 mm i udaljio se u nepoznatom pravcu. Na lice mjesta upućeni su policijske službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su u 05,25 sati obavjestili da su na makadamskom putu Grabovik – Glamoč, u mjestu Lačevci, pronašli beživotno tijelo O.R.,. Lice mjesta obezbjedila patrola policije, a uviđaj izvršili službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde uz prisustvo ljekara mrtvozornika  Doma zdravlja Goražde, koji su ustanovili da je gore navedeno lice izvšio samoubistvo pucnjem iz pistolja u predjelu glave. O svemu gore navedenom upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac.

Dana 15.07.2017.godine u 09,05 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljen je nasilan ulazak u vikend kuću vlasništvo Č.M., te prateći objekat (ljetna kuhinja) vlasništvo H.M., a koje se nalaze u mjestu Kamen općina Goražde. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj, gdje je utvrđeno da je nasilan ulazak izvršen razbijanjem stakla ulaznih vrata te da je izvšena premetačina stvari. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela je u toku.

Dana 16.07.2017.godine u 19,40 sati u ul.Omladinska u Goraždu, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je lice Č.B., nastanjen u Goraždu upravljajući neregistrovanim mopedom marke “Keeway” vl.Š.B., nastanjenog u Goraždu udario u betonsku ogradu. Lice Č.B., prebačen je do Urgentnog centra  Kantonalne bolnice, gdje su ustanovljene tjelesne povrede u vidu otvorenog loma lijeve podkoljenice, te nakon ukazane ljekarske pomoći gore navedeno lice prebačeno u CUM Sarajevo. Rad na dokumentovanju događaja i preduzimanju Zakonom utvrđenih mjera i radnji je u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.