• OBJAVLJENO: 07.08.2017.
Uprava policije informacija za period od 04.08. do 07.08.2017.godine

Dana 05.08.2017.godine u 10,05 sati u prostorije dežurne službe Policijske stanice Goražde pristupila je B.S., i prijavila da joj se putem društvenih mreža i internet portala upućuju prijetnje i odvija huškačka kampanja usmjerena protiv nje. Dalji rad na događaju preuzeli su službenici Sektora kriminalističke policije KMUP-a Goražde.

U 14,10 sati u dežurnu službu Policijske stanice Goražde obratila se Z.A. i prijavila da u mjestu Žilići, opština Goražde, gori porodični objekat vlasništvo Z.S.. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Goražde i profesionalna vatrogasna jedinica, koji su obavijestili da je izgorio objekat drvene konstrukcije (vikendica), a uzrok je korištenje plinske boce i rešoa, te da je izgorio jedan plast sijena,  a došlo je do prekida visokog i niskonaponskog kabla električne energije. Lice Z.H. je tom prilikom zadobila opekotine ruku i nogu i istoj je ukazana ljekarska pomoć u UC KB Goražde. Uviđaj izvršen od strane Sektora kriminalističke policije Goražde. Dalji rad na događaju je u toku.

U 15,30 sati u dežurnu službu Policijske stanice Goražde obratio se Ž.V. i prijavio da u ordinaciji Kantonalne bolnice V.N.K. ima problema sa pacijentom U.M.. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde koji su obavili razgovor sa V.N.K. koja je izjavila da se U.M. drsko ponašao prema njoj, kao i prema prisutnom medicinskom osoblju, govoreći  im razne  pogrdne riječi. Takođe obavljen je razgovor sa U.M. koji je negirao navode prijave. Dalji rad na događaju je u toku.

Dana 06.08.2017.godine u 15,05  sati u dežurnu službu Policijske stanice Ustikolina obratio se Š.Z. nastanjen u Foča FBiH i prijavio da mu je u selu Magudovići opština Foča FBiH NN lice sa rezervoara za vodu prekinuo dovod vode i tom prilikom otuđio oko 150 metara crijeva za vodu. Na lice mjesta izašla je patrola policije Policijske stanice Ustikolina koja je potvrdila navode prijave. Dalji rad na događaju i pronalasku počinioca je u toku.

U 02,17 sati u prostorije dežurne službe Policijske stanice Goražde obratilo se NN lice i prijavilo da je u ulici Zaima Imamovića došlo do narušavanja JRM-a tučom  između više lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Goražde, Jedinica za podršku  i patrola policije  Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde, koji su potvrdili navode prijave. Tom prilikom lice M.E. je zadobio tjelesne povrede gdje je  patrola policije Policijske stanice Goražde  sa službenim vozilom prevezla lice M.E. nastanjen u Sarajevu-Ilidža do UC KB Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoći. Lica D.E.nastanjen u Goraždu, D.A. nastanjen u Goraždu i M.K. nastanjen u Sarajevu-Ilidža  su pozvani u prostorije Policijske stanice Goražde, gdje je tom prilikom kod D.E. ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu 1,36 g/kg, kod D.A. 2,03 g/kg i kod M.K. 1,14 g/kg. Dežurna doktorica UC KB Goražde je konstatovala da je lice M.E.  zadobio povrede: hematom na lopatici ramena lijeve ruke  i da su istom izbijena dva prednja zuba u donjoj vilici a ista se nije izjasnila o stepenu povreda. Lice M.K. je zaposlen kao policijski službenik MUP-KS a isti je imao povredu na lijevoj podlaktici ruke u vidu dvije zguljotine a isti je odbio ljekarsku pomoć. Kod lica D.E. vidljive tjelesne povrede u vidu rasjekotina na podlaktici desne ruke a isti je odbio ljekarsku pomoć, a  lice D.A. se žalio na bol u predjelu desne strane lica i bolove u predjelu lijevog skočnog zgloba i isti je odbio ljekarsku pomoć.

Od lica M.K. privremeno je oduzet službeni pištolj marke “Golck 17”. Lice M.E. je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 0,36 g/kg. Uviđaj je izvršen od strane Sektora kriminalističke policije KMUP-a Goražde. U 04,00 sati lice D.E. je lišen slobode  i isti je smješten u prostorije za zadržavanje policijske Uprave Goražde, a lice D.A. je u 04,10 sati lišen slobode  i isti je smješten u prostorije za zadržavanje policijske Uprave Goražde. Dalji rad na događaju  je u toku.

Nakon kriminalističe obrade lica lišena slobode zbog narušavanja JRM-a tučom i nanošenja tjelesnih povreda su otpustana u 15,50 sati D.A., a u 16,10 sati D.E..  Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela u toku.

U 18,45 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se P.A., nastanjen u Goraždu i prijavio nasilan ulazak u podrumske prostorije. Na lice mjesta upućena patrola policije Policijske stanice Goražde koji su ispitali navode prijave i obezbjedili lice mjesta. Uviđaj izvršili službenici Sektora kriminalističke policije. Ovom prilikom iz podrumskih prostorija otuđen bicikl marke “SKOT” vrijednosti 300 KM. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.