• OBJAVLJENO: 12.09.2017.
Uprava policije informacija za period 11/12.09.2017.godine.

Dana 11.09.2017.godine u 09,20 sati u dežurnu službu policijske stanice Goražde obratio se S.B., nastanjen u Goraždu  i prijavio da mu je prije tri dana iz garaže koja nije bila zaključana, a koja se nalazi u ulici 31. Drinske brigade u Goraždu, NN lice otuđilo određenu količinu kućnog alata. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potrvdili navode prijave, obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Rad na gore navedenom događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 11.09.2017.godine u 14,05 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Mravinjac, općina Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa meterijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su utvrdili da su u nezgodi učestvovali S.O.V.,  državljanin Rumunije i A.M., nastanjen u Goraždu. Zbog počinjenog prekršaja  vozaču  S.O.V., uručen je  prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 11.09.2017.godine  službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu uputili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Uništenje ili oštećenje važnih gospodarskih objekata ili javnih naprava” iz člana 324. stav 1. KZ F BiH, protiv osumnjičenih: M.B., H.N., i  B.E., svi nastanjeni u Goraždu.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.