• OBJAVLJENO: 19.09.2017.
Uprava policije informacija za period od 15.09. do 19.09.2017.godine.

Dana 16.09.2017.godine u 11,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Prača obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio bespravnu sječu (9) stabala bukovog drveta u iznosu 31,97  m3,  u mjestu Vučija brda općina Pale u F BIH. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde zajedno sa prijaviteljem gdje je izvršeno fotografisanje lica mjesta i ustanovljeno da su drva posječena prije mjesec dana. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela je u toku.

Dana 17.09.2017.godine u 10,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se K.N., nastanjen u Sarajevu i prijavio da je u selu Lokve, općina Foča FBiH, fizički napadnut od strane K.S., nastanjen u pomenutom selu. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i utvrdili da je prethodno K.N., nogom udario u ulazna vrata kuće, koju koristi K.S., te su  na vratima nastala oštećenje. Gore navedenim licima uručeni su prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog naročito drskog ponašanja i zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 17.09.2017.godine u 16,00 sati  na magistralnom putu M-20, u naselju Ustikolina, općina Foča FBiH dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri vozila sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da su u istoj učestvovali Đ.B., iz Kotora, Crna Gora, L.M., iz Gackog,  i Đ.B., iz Bijeljine. Vozaču Đ.B., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH, saobraćajna nezgoda nedržanjem rastojanja između vozila.

Dana 17.09.2017.godine u 21,40  sati u ulici Zaima Imamovića u Goraždu policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode vozača B.Z., nastanjenog u Goraždu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola  2,46 g/kg alkohola u organizmu, te je isti smješten u prostoriju za zadržavanje u policijskoj Upravi Goražde. Gore navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 18.09.2017.godine u 13,00 sati u dežurnu službu  policijske stanice  Goražde obratio se čuvar šuma Kantonalne uprave za šumarstvo BPK Goražde  i prijavio da je u mjestu Bahovo, općina Goražde, izvršena bespravna siječa 4,86 m3 drveta. Na lice mjesta upućeni su policijski službenic Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su  izvršili uviđaj. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.