• OBJAVLJENO: 25.09.2017.
Uprava policije informacija za period od 22.09. do 25.09.2017.godine.

Dana 22.09.2017.godine u 21,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.S., iz Goražda i prijavio da su njega i M.N., iz Goražda, u ul. Ferida Dizdarevića fizički napala tri lica i to: M.S., M.M., i M.A., svi iz Goražda. Navedena lica su prilikom fizičkog napada  H.S., razbili mobilni telefon i oštetili putničko motorno vozilo marke “Fiat punto” vlasništva Ž.V.,. Rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 23.09.2017.godine u 22,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da se u prostorije Urgentnog centra KB Goražde sa povredama javilo lice V.H., nastanjen u Goraždu. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obavili razgovor sa V.H., koji je izjavio da su ga dana 22.09.2017.godine u haustoru zgrade ulici Zaima Imamovića u Goraždu fizički i nožem napala tri NN lica i istom nanjeli tjelesne povrede. Navedeno lice je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 0,32g/kg. Dežurni ljekar konstatovao je lakše tjelesne povrede. Dalji rad na događaju je u toku.

Dana 23.09.2017.godine u 23,40  sati  u ulici Zaima Imamovića u Goraždu, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode vozača Č.E., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,55 g/kg alkohola u organizmu, te je isti  smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Gore navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 23.09.2017.godine u 23,45 sati u ulici 31.Drinske brigade u  Goraždu policijski službenisi Uprave policije MUP-a BPK Goražde prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Ford“  kojim je upravljao vozač K.A.,nastanjen u Goraždu, u prtljažniku vozila pronašli su pušku „M48“ improvizovanu sa skraćenom cijevi i rukohvatom  i 10 metaka kalibra 7,9 mm od iste. Rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 23.09.2017.godine u 23,58 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se  D.R., i prijavio da ga je T.S., nastanjen u Goraždu pucao iz vatrenog oružja-pištolja u jednom ugostiteljskom objektu  u naselju Vitkovići, grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde kao i Jedinica za podršku MUP-a BPK-a Goražde, koji su  potvrdili navode prijave i utvrdili da nema povrijeđenih lica. Narednog dana u 00,40 sati lice T.S., išen je slobode i alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,68 g/kg te je navedeno lice u 01,17 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. U ugostiteljskom objektu pronađen je pištolj iz kojeg se pucalo kao i jedna čahura. Protiv navedenog lica preduzet će se Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 24.09.2017.godine u 09,20 sati dežurnoj službi  policijske stanice Goražde obratio se U.S., iz Goražda i prijavio da je u noći 23/24.09.2017 godine iz njegovog putničkog motornog vozila marke “Golf A2” koje je bilo parkirano u ulici Ušanovića u Goraždu otuđen akumulator. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su  izvšili  uviđaj. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaju je u toku.

Dana 24.09.2017.godine u vremenu od 14,00 do 14,30  sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde su na osnovu pismene Naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Goraždu izvršili pretres porodiče kuće u naselju Vranići bb, općina Goražde, koju koristi lice T.S.,. Prilikom pretresa dobrovoljno su predane dvije lovačke puške za koje isti posjeduje oružni list, dok drugi predmeti nisu pronađeni.

Dana 24.09.2017.godine u  23,40  sati  u u ul.F.Dizdarevića u Goraždu, policijski službenici Uprave policije  MUP-a BPK Goražde lišili su slobode vozača N.S., nastanjen u Goraždu, zbog odbijanja alkotestiranja, te je isti smješten u prostoriju za zadržavanje u policijskoj upravi  Goražde. Gore navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.