• OBJAVLJENO: 11.10.2017.
Uprava policije informacija za period 10/11.10.2017.godine.

Dana 10.10.2017.godine u  06,25 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se službenik Kantonalne uprave za šumarstvo i  prijavio da se iz pravca mjesta Beriča kreće vozilo sa ogrevnim drvetom, bez odgovarajuće dokumentacije. Na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su  u mjestu Crkvine, zaustavili putničko motorno vozilo marke “Vokswagen transporter” kojim je upravljao vozač K.V., nastanjen u Goraždu. Prilikom kontrole ustanovljeno je da navedeno lice u vozilu prevozi 0,64 m3 hrastovog ogrevnog drveta, bez odgovarajuće dokumentacije. Protiv K.V., i Š.S., službenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK Goražde preuzeo je dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Dana 10.10.2017.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u mjestu Brajlovići izvršili su uviđaj bespravne sječe šume u iznosu od 6,94 m3, koju je izvršilo lice I.S., nastanjen u Goraždu. Protiv navedenog lica bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 10.10.2017. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su  nadležnom tužilaštvu u Goraždu uputili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 371. KZ FBiH, a u vezi sa članom 55. stav 1. tačka a. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije BPK-a Goražde, čije je nabavljanje, držanje i nošenje zabranjeno pomenutim Zakonom, protiv osumnjičenog K.A.,  iz Goražda.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.