• OBJAVLJENO: 26.01.2018.
Uprava policije informacija za period 25/26.01.2018.godine.

Dana 25.01.2018. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Nasilje u porodici” iz člana 222. stav 2. KZ FBiH, protiv osumnjičenog B.A.,  iz Goražda.

Dana 25.01.2018.godine u 11,05 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Š.N., i prijavio da je njegov otac Š.I., (1939.god) u porodičnoj kući u selu Ratkovići – Grad Goražde, izvršio samoubistvo iz vatrenog oružja. Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i obezbijedili lice mjesta. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde i ljekar mrtvozornik, koji su utvrdili da je gore navedeno lice izvršio samoubistvo pucanjem iz ručno improvizovane olovke-pištolja cal. 5,6mm u glavu. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac, a dokumentovanje gore navedenog događaja je u toku.

Dana 25.01.2018.godine u 15,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se medicinska sestra porodične ambulante u ul.Višegradska – Grad Goražde i tražila patrolu policije jer imaju problema sa jednim licem. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i utvrdili da je lice Đ.E., nastanjen u naselju Mravinjac – Grad Goražde u pomenutoj ustanovi narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem prema ljekaru D.M.A.,. Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.