• OBJAVLJENO: 05.02.2018.
Uprava policije informacija za period od 02.02. do 05.02.2018.godine.

Dana 02.02.2018.godine u 19,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se službenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK Goražde i prijavio da ima informaciju da se u mjestu Grebak vrši bespravna sječa šume. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUPa BPK Goražde zajedno sa službenikom Kantonalne uprave za šumarstvo te utvrdili da su NN lica izvršila bespravnu sječu  16 stabala bukve. Uviđaj na licu mjesta izvršen od strane istražitelja policijske stanice Ustikolina uz prisustvo službenika Kantonalne uprave za šumarstvo. Dalji rad na događaju je u toku.

Dana 02.02.2018.godine u 20,15 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Ž.V.,nastanjen u ulici Sinan paše Sijerčića u Goraždu i prijavio da je u pomenutoj ulici na njegovom putničkom motornom vozilu marke“ Nisan Micra” od strane NN lica plomljen prednji lijevi retrovizor, koji se nalazi pored vozila. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i izvršili uviđaj. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 02.02.2018. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde protiv lica Č.S., podnjeli su prekršajnu  prijavu iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja. Također dana 02.02.2018. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde protiv lica Ž.V., iz Goražda podnjeli su prekršajnu prijavu iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.