• OBJAVLJENO: 20.08.2018.
Uprava policije informacija za period od 17.08. do 20.08.2018. godine.

U 14,40 sati dežurnoj službi PS Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, u ulici 1.Drinske brigade, Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije PS za KRS Goražde koji su izvršili uviđaj i obavjestili da su u nezgodi učestvovali: B. M. iz Goražda koji je  upravljao autobusom  marke “Otokar”,  B. J. iz Goražda koji je upravljao p/m/v marke “Fiat punto”  i P. A. iz Goražda koji je upravljao p/m/v markw “BMW 525”. Zbog počinjenog prekršaja protiv vozača P.A. podnešen je  prekršajni nalog iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BiH.

 

U 00,08 sati u dežurnu službu PS Goražde obratio se K.Z.,  iz Goražda i prijavio da je na  pmv marke Peugeot registarskog broja A74-E-654 koje je bilo parkirano u ulici Zaima Imamovića, Grad Goražde razbijen prednji desni far.  Na lice mjesta upućena je patrola policije PS za KRS koji su potvrdili navode prijave. O navedenom događaju upoznat je istražitelj PS Goražde. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

 

U 06,25 sati dežurnoj službi PS Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda u ul.Z.Imamovića, Grad Goražde kojom prilikom je oštećen semafor. Na lice mjesta upućena patrola policije PS za KRS Goražde koji su izvršili uviđaj, te vozaču M.  A., nastanjenom u Gračanici, koji je upravljao T/M/V marke “MAN”  i priključnim vozilom uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BiH.

 

U 13,10 sati dežurnoj službi PS Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda na putnoj komunikaciji Goražde-Podhranjen u mjestu Vodovod, kojom prilikom je došlo do oštečenja zaštitne ograde firme Unis-Ginex iz Goražda. Na lice mjesta upučena je patrola policije PS za KRS koji su izvršili uviđaj, te vozaču S. E.-G. iz Njemačke, koji je upravljao PMV marke “Dacia”  uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BiH.

 

U 16,30 sati dežurnoj službi PS Prača obratio se S. S., uposlenik azila za pse u mjestu Brdarići i prijavio neovlašten ulazak u pomenuti azil od strane tri lica. Na lice mjesta upućena patrola policije PS Prača koji su ispitali navode prijave i ustanovili da su K. N., nastanjena u Sarajevu, M. A., nastanjena u Sarajevu i O. N., nastanjena u Kaknju, nakon upozorenja uposlenika azila neovlašteno ušle u navedeni posjed, te da će pomenutim licima biti uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv JRM-a

 

U 18,15 sati dežurnoj službi PS Goražde obratila se K. M., uposlenica kladionice “Premijer” u ul. M.Bajića Baje, Grad Goražde i prijavila da joj H. A. u pomenutom objektu upućuje pogrdne riječi i psovke. Na lice mjesta upućena je patrola policije PS Goražde koji su ispitali navode prijave, te H. A. pozvali u prostorije PS Goražde gdje je izvršeno alkotestiranje, kojom prilikom je ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. H. A., nastanjen u Gradu Goražde, u 20,15 sati lišen slobode, a u 20,40 stati smješten u prostorije za zadržavanje PU Goražde. Istom će biti uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv JRM-a, zvog naročito drskog ponašanja u alkoholiziranom stanju.

 

U 23,00 sati dežurnoj službi PS Goražde obratio se B. E., nastanjen u Sarajevu i prijavio da ga je u Gradu Goražde, na Trgu branilaca fizički napao O. M., nanjevši mu vidne povrede u predjelu glave. Na lice mjesta upućena patrola policije PS Goražde koji su ispitali navode prijave, te  O. M., nastanjenom u Gradu Goraždu, uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv JRM-a, zvog fizičkog napada na drugo lice.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.