• OBJAVLJENO: 19.09.2018.
Uprava policije informacija za period od 17.09. do 19.09.2018. godine.

Dana 17.09.2018.godine u 13,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio da je u mjestu Podhranjen – Grad Goražde, izvršena besprvna sječa i odvoz 7,68 m3 bukovog drveta. Također u 15,40 sati od strane uposlenika Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde prijavljeno je da je na lokaciji Crijetež – Grad Goražde izvršena besprvna sječa i odvoz 4,91 m3 bukovog drveta.Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja, kao i pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 18.09.2018.godine u 07,00 sati u ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i povrjeđenim licem. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali Ž.K., iz Goražda,  i B.Z., iz Čajniča. U nezgodi je povrijeđen i suvozač P.B., iz Čajniča, kojem je u Urgentnom centru Kantonalne bolnice  Goražde  ukazana ljekarska pomoć kojom prilikom se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Vozaču Ž.K., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

 Dana 18.09.2018.godine u 16,15 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su u mjestu Mravinjac – Grad Goražde, izvršili kontrolu nad putničkim motornim vozilom marke “ Kombi Mercedes” bez reg.oznaka, kojim je upravljao B.E., iz Goražda,  te utvrdili da isti prevozi bukovo ogrevno drvo u čokovima, bez potrebne dokumentacije. Službenik Kantonalne uprave za šumarstvo ustanovio da se radi o količini od 1,38 m3 bukovog drveta u čokovima, te preuzeo dalji rad i poduzimanje zakonskih mjera iz svoje nadležnosti, dok su službenici policije gore navedenom uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.