• OBJAVLJENO: 08.10.2018.
Uprava policije informacija za period od 05.10. do 08.10.2018. godine.

Dana 05.10.2018.godine u 10,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se T.A., nastanjena u ul.1.Slavne višegradske brigade – Grad Goražde i prijavila da je u toku noći 04/05.10.2018.godine NN lice otuđilo registarske tablice sa putničkog motornog vozila marke “Micubiši”  lično vlasništvo, a koje je bilo parkirano ispred adrese stanovanja. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su  ispitali navode prijave i izvršili fotografisanje lica mjesta. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 05.10.2018.godine u  17,05 sati u mjestu Ratkovići – Grad Goražde službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde  zatekli su lica   H.S.,  iz Goražda,  M.A., i A.A., iz Sarajeva, gdje je tom prilikom lice H.S.,  od sebe odbacio  jedno pvc pakovanje sa sadržajem  suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Marihuanu“. Gore pomenuta lica su pozvana u službene prostorije  MUP-a Goražde gdje je nad licem H.S., zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovo kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana.239. stav 3. KZ F BiH.

Dana 06.10.2018.godine u 16,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se M.Š., nastanjen u mjestu Ustikolina, općina Foča u F BiH i prijavio da mu je prije dva dana oštetećeno putničko motorno vozilo marke “Suzuki”  vlasništvo Asker BH d.o.o Foča, a koje se nalazi parkirano ispred porodične kuće . Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su izvršili fotografisanje nastalih oštećenja. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca  je u toku.

Dana 07.10.2018.godine u  17,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se M.M., nastanjen u naselju Belvadere, Grad Goražde i prijavio da je u navedenom naselju fizički napadnut od strane M.B., iz Goražda, a što je predhodilo uništavanju plakata određenih političkih stranaka. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i pronašli lice M.B., koji je pozvan do službenih prostorija MUP-a Goražde, gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 07.10.2018.godine u 21,05 sati u mjestu Osanica, Grad Goražde službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde  u putničkom motornom vozilu marke “Audi A4” vlasništvo M.D., iz Goražda, na mjestu suvozača pronašli su jedno pvc pakovanje suhe zeljaste materije  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. U neposrednoj blizini nevedneog vozila kod lica P.E., iz Goražda, pronađeno je  pet pvc pakovanja suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ te su  navedena lica pozvana u službene prostorije MUP-a Goražde, i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovo kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana.239. stav 3. KZ F BiH.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.