• OBJAVLJENO: 29.10.2018.
Uprava policije informacija za period od 26.10. do 29.10.2018. godine.

Dana 26.10.2018.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Krađa” iz člana 286. stav 1. KZ F BiH, protiv osumnjičenog F.D.,  iz Goražda.

Dana 26.10.2018.godine u 14,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se uposlenica apoteke “Al Hana” koja se nalazi u ul.Šatorak – Grad Goražde i prijavila da je u pomenutom objektu lice M.A., razbio njen mobilni telefon. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te gore navedenom uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog naročito drskog ponašanja.

Dana 26.10.2018.godine u 17,15 sati u ul.22.Maj, na magistralnom putu M-20 – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da su u istoj učestvovali S.N., i B.E., iz Goražda. Protiv učesnika saobraćajne nezgode bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 28.10.2018.godine u 01,52 sati u ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice R.Ž., nastanjen u Čajniču zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,66 g/kg, te je isti  smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Protiv gore navedenog podnešena je prekršajna prijava iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Dana 28.10.2018.godine u 19,30 sati u ul. Ibra Čelika Grad – Goražde,  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila marke “Renault Megan” kojim je upravljao H.S., iz Goražda, kojom prilikom je  ustanovljeno je da registarske tablice pripadaju drugom vozilu, te da gore navedeni nema položen vozački ispit. Istog dana u 21,15 sati lice H.S., lišen je slobode  i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, zbog zbog sumnje da će nastaviti sa činjenjem prekršaja,  upravljanjem vozilom bez položenog vozačkog ispita kao i vožnjom neregistrovanog vozila. Rad na navedenom događaju je u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.