• OBJAVLJENO: 31.12.2018.
Uprava policije informacija za period od 28.12. do 31.12.2018. godine.

Dana 29.12.2018.godine u 12,40 sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su  u ul. Rabite – Grad Goražde,  na parking prostoru  ispred TC”Bingo”  zatekli  lice P.M. nastanjen u Goraždu da vrši  prodaju pirotehničkih sredstava.  Zbog počinjenog prekršaja licu P.M.,  uručen je prekršajani nalog  iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 29.12.2018.godine u 23,45 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su u ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde lišili slobode lice R.A., iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kojom prilikom je navedeni odbio da se podvrgne alkotestiranju, te je smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Vozaču R.A., uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima  u BiH.

Dana 30.12.2018. godine u 15,06 sati ul.Rabite – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.  Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali H.A.,  i  K.A., iz Goražda. Zbog počinjenog prekrašja vozaču H.A., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 31.12.2018.godine u  02,45 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde  ul. Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, zapazili su da  NN lice pokušava da izvrši nasilan ulazak u TR”Keno” vlasništva F.Z., iz Goražda. Prilaskom patrole policije navedenoj  radnji   NN lice  pobjeglo je sa lica mjesta. Pored navedenog objekta pronađen je jedan šarafciger i oštećeni katanac. Rad na pronalasku počinioca je u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.