• OBJAVLJENO: 04.03.2019.
Uprava policije informacija za period od 28.02. do 04.03.2019.godine.

Dana 28.02.2019.godine u 08,10 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Njuhe – Općina Foča u F BiH, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a  Goražde, koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali: M.D., iz Foče – RS BiH, M.E., iz Goražda, i M.A., iz Sarajeva. Protiv učesnika saobraćajne nezgode bit će podnesene prekršajne prijave iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednossti saobraćaja  na putevima u BIH.

Dana 28.02.2019.godine u 18,10 sati u ul.E.Plakala – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila,  sa materijalnom štetom i povrijeđenim licem. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali: K.S., D.A., i Č.N., svi iz  Goražda. Ovom prilikom povrijeđeno je lice K.V., koja je zadobila teške tjelesne povrede ustanovljene u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde gdje je i zadržana. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 02.03.2019.godine u 18,00 sati na Trgu Branilaca – Grad Goražde, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su prilikom pretresa lica Č.R.,iz Goražda, kod istog pronašli jedno pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Isti je pozvan do službenih prostorija MUP-a gdje je nad gore pomenutim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-o “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

Dana 02.03.2019.godine u  22,30 sati u ul.Muhidina Mašića – Munje – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice P.V., iz Goražda, zbog omalovažavanja patrole policije u vidno alkoholisanom stanju, gdje je isti odbio da se podvrgne alkotestiranju, te je smješten u prostorije  za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 03.03.2019.godine u 14,55 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratio se M.A., iz Goražda i prijavio da lice S.Z., iz Goražda, u mjestu Sinica – Grad Goražde, zatrpava cijevi od kanalizacije i septičku jamu. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde gdje je u prisustvu patrole policije lice S.Z., fizički napao M.A.,. Navedena lica pozvana su  do službenih prostorija MUP-a Goražde kojom prilikom su i alkotestirani te je kod lica M.A., ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 0,19 g/kg, dok kod S.Z., nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Lice S.Z., je u 17,15 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u policijskoj Upravi  Goražde, gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.