• OBJAVLJENO: 16.04.2019.
Uprava policije informacija za period 15/16.04.2019.godine.

Dana 15.04.2019.godine u 12,40 sati službenici  Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su  u ul. Alije Hodžića – Grad Goražde, prilikom pretresa lica M.N., i K.S., iz Goražda pronašli ukupno 5,45 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Upoznat  je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-e iz čl. 239. stav 3. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 15.04.2019.godine u  vremenu od 13,35 do 14,25 sati službenici  Sektora kriminalističke policije uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su uz saglasnost Kantonalnog tužioca, a na osnovu usmene naredbe Sudije za predhodni postupak Općinskog suda Goražde, izvršili pretres porodične kuće u ul. Mladih Muslimana – Grad Goražde, koju koristi lice S.J., iz Goražda i tom prilikom pronašli: šest staklenih tegli u kojoj se nalazila  suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, neto mase 47,54 grama, jedna PVC kesica sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, bruto mase 1,76 grama, kao i šest aluminijumskuh pakovanja suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, bruto mase 7,27 grama. Istog dana u 13,35 sati navedeno lice lišeno je  slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz čl. 238. KZ F BiH “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Dana 15.04.2019.godine u 16,15 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se F.S., iz Goražda i prijavio da je iz haustora zgrade u ul. Zdravstvenih Radnika br. 13 – Grad Goražde, sa više spratova otuđena crijeva od hidranta sa mlaznicama, koji su bili zaključani u metalnim ormarićima. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave, obezbijedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju, kvalifikaciji događaja i pronalasku počinioca je u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.