• OBJAVLJENO: 22.07.2019.
Uprava policije informacija za period od 19.07. do 22.07.2019.godine.

Dana 19.07.2019.godine u 10,40 sati na mostu “Alija Izetbegović” – Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su licu S.N., nastanjenom u Goraždu u naselju Podhranjen, uručili prakršajni nalog zbog narušavnja  javnog reda i mira prosjačenjem.

Dana 19.07.2019.godine u 13,50 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Mravinjac – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.  Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj nezgode  i utvrdila  da su u istoj učestvovali N.F., iz Goražda i  M.N., iz Bijeljine. Vozaču N.F., uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 19.07.2019.godine u 20,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljen je požar na kući u mjestu Kamen – Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je Profesionalna vatrogasna jedinica Goražde, kao i policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Požar je  lokalizovan u 21,40 sati, kojom prilikom je na porodičnoj kući izgorio cijeli krov i unutrašnje prostorije, vlasništvo B.B., nastanjenog u Novom Goraždu-RS BiH. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije i inspektor za PPZ MUP-a BPK-a Goražde. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 19.07.2019.godine u 02,20 sati na magistalnom putu M-20, u ul.22.Maj – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica, kojom prilikom je vozilo marke “VW Bora” kojim je upravljao vozač K.A.,  iz Goražda ostvarilo kontakt sa psom koji je uginuo, te nakon toga sa zaštitnom ogradom kolovoza i ivičnjakom gdje je nastupila materijalna šteta. Uviđaj su izvršili policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, kojom prilikom je kod vozača K.A., alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u visini od 0,40 g/kg, te je isti isključen i saobraćaja. Gore navedenom uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 20.07.2019.godine u  23,20 sati u ul.R.Islamagića – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica,  u kojoj je učestvovalo jedno vozilo koje se prevrnulo na kolovozu. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da je učesnik saobraćajne nezgode K.M., nastanjen u Goraždu upravljao teretnim motornim vozilom marke “Peugeot”. Patrola policije izvršila je uviđaj a kod vozača K.M., alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u visini od 0,96 g/kg, te je isti  isključen iz saobraćaja. Navedenom licu uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.