• OBJAVLJENO: 31.07.2019.
Uprava policije informacija za period 30/31.07.2019. godine

Dana 30.07.2019.godine u 12,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina prijavljena je saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M-20 u mjestu Mrđelići, Foča u F BiH, sa materijalnom štetom i povrijeđenim licem. Na lice mjesta upućena je patrola policije policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde, koji su obavjestili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali: K.E. iz Goražda, upravljao p/m/v marke “Škoda oktavija”, i M.A. iz Kragujevca-R.Srbija, upravljao p/m/v marke “BMW”. K.E. prevežen do UC Kantonalne bolnice Goražde gdje je isti zadržan na posmatranju. Zbog počinjenog prekršaja patrola policije policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde će  vozaču M.A. uručiti prekršajni nalog iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH.

U 17,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda na raskrsnici ul.O.Vrane i Omladinska, Grad Goražde, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Goražde, koji su izvršili uviđaj i obavjestili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali: M.E. iz Goražda, upravljao p/m/v marke “Golf 5”, i B.M. iz Goražda, upravljala p/m/v marke “Renault Scenic”. Protiv učesnika saobraćajne nezgode  naknadno će biti  poduzete Zakonske mjere i radnje.

U 20,00 sati pripadnici policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja Prača su na stadionu “Selvedin Selko Žigo”koji se nalazi u općini Prača- Pale u F BiH na  manifestaciji “Dani kulture i sport-Pračansko ljeto 2019” uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje /lisica/ lišili slobode lice Š.S.  iz Prače,  zbog Omaložavanja OSL u alkoholisanom stanju”. Protiv lica Š.S. podnešen je prekršajni nalog iz oblasti ZOPPJRM-a, a isti je otpustan na slobodu u 02,15 sati.

U 23,10 sati u dežurnu službu policijske stanice Goražde obratila se patrola policije policijske stanice Goražde i prijavili da su u ul.Ruždije Islamagića, Grad Goražde, lišili slobode vozača A.F. nastanjen u Goraždu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, te je isti smješten u prostoriju za zadržavanje policijske Uprave Goražde. A.F. je uručen prekršajni nalog iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH.

U 23,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Š.A. iz Goražda i prijavio da mu je pred kuću koja se nalazi u Grad Goražde došlo lice B.M. iz Goražda, i da je isti kamenjem gađao u pravcu kuće. Na lice mjesta izašla patrola policije policijske stanice Goražde koji su zatekli B.M. pored svoje kuće, nakon razgovora sa policijom B.M. je u 23,45 sati lišen slobode. U prostorijama policijske stanice Goražde izvršeno je alkotesiranje B.M. gdje je utvrđeno da isti ima 2,80 g/kg alkohola u organizmu. B.M. je u  01,20 sati smješten u prostorije za zadržavanje policijske Uprave Goražde. Na lice mjesta izašli su pripadnici Sektora kriminalističke policije K MUP-a Goražde koji su izvršili uviđaj. Dalji rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela je u toku.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.