• OBJAVLJENO: 01.08.2019.
Uprava policije informacija za period 31.07/01.08.2019. godine.

Dana 31.07.2019.godine u 12,45 sati u zgradi Vlade BPK-a Goražde došlo je do problema u sali gdje se održavala sjednica  Skupštine BPK-a Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitala navode prijave i utvrdili,  da je na sjednici Skupštine BPK-a Goražde došlo do fizičkog napada kojom prilikom je poslanica M.D., gađala plastičnom flašom predsjedavajuću Skupštine  BPK-a  Goražde, V.E.,.. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac, a rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja je u toku.

Dana 31.07.2019.godine u 13,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se D.M., nastanjen u Goraždu i prijavio da ga je na sjednici Skupštine BPK-a Goražde fizički napao poslanik H.J.,. Isti se obratio u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje nisu ustanovljene nikakve  povrede. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac, a rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja je u toku.

 

Dana 31.07.2019.godine u 18,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se L.F., nastanjen u Goraždu i prijavio da je u ul.F.Dizdarevića lice O.N.,  prijetio njegovom maloljetnom sinu. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave, te licu O.N., nastanjenom u Goraždu uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog drskog ponašanja.

 


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.