Unis Ginex

logo-gif

UNIS „GINEX“ je kompanija za proizvodnju i promet hemikalija, pripalnih i inicirajućih sredstava. Ova kompanija osnovana je 1952. godine i poznati je proizvođač inicirajućih sredstava za vojnu i civilnu (komercijalnu) upotrebu.

Vlasnička struktura: 51% dionica u vlasništvu države, 49% javno upisanih dionica.

Trenutno, UNIS “GINEX” Goražde ima 415 radnika, od kojih je 25 visoko obrazovanih stručnjaka različitih profila, čiji se broj stalno povećava.

To je kompanija koja više od 80% svoje ukupne proizvodnje izvozi u: Mađarsku, Tursku, Hrvatsku, Slovačku, Grčku, Njemačku, Maleziju, Makedoniju, SAD, Češku Republiku, Italiju, Egipat, Srbiju i Crnu Goru i Sloveniju,  Španiju, Švicarsku, Ukrajinu, Čile, Izrael, Singapur, Austriju, Ujedinjene arapske emirate, Rumuniju, Ekvador, Veliku Britaniju, Belgiju.

Firma UNIS “GINEX” Goražde posjeduje vlastiti razvojni centar i proizvodne radionice, što joj omogućava da ponudi svoje cjelokupno iskustvo u realizaciji projekata, uključujući obuku osoblja, nabavku i instaliranje opreme sa proizvodnjom prve serije proizvoda i probni rad.

U ovoj tvornici proizvodi se više od 300 vrsta inicijalnih kapisli i detonatora za civilnu i vojnu, pištoljsku, puščanu, protuavionsku, artiljerijsku municiju i ručne bombe.

UNIS “GINEX“, takođe, posjeduje tehnologiju i proizvodne linije za proizvodnju i preradu svih vrsta inicijalnih eksploziva i raznih hemikalija.

Adresa: Višegradska bb
Fax: + 387 38 221 402
Tel: + 387 38 221 251
E-mail: ginexinfo@bih.net.ba
Web: www.ginex.com.ba


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.