ASA PREVENT / PREVENT SAFETY

U pogonima „ASA Prevent grupacije“, smještenim u pogonima bivše Tvornice procesne opreme u Vitkovićima kod Goražda, u decembru 2007. godine počela je proizvodnja zaštitnih rukavica i zaštitnih odijela ( odijela za građevinarstvo, mantili, kombinezoni i slična HTZ konfekcija).

Firma „Prevent Safety“ u Goraždu nastala je zajedničkim ulaganjem ogranaka kompanije Prevent iz Slovenj Gradca i Visokog .

Iz pogona „Preventa“ u Goraždu na inostrano tržište, u zemlje Skandinavije i u Brazil, plasira  se godišnje oko milion pari zaštitnih rukavica.

Prodajom imovine u vlasništvu Bosansko-podrinjskog kantona za jednu KM Vlada BPK-a, odnosno resorno Ministarstvo privrede, omogućili su 13.06.2011.godine firmi „Prevent“ uslove za izgradnju novog objekta za proizvodnju, šivenje auto-presvlaka, u kojem je u naredne tri godine uposleno 600 radnika i uloženo 6 miliona maraka.

Krajem novembra 2011. godine , na lokalitetu Vitkovića, firma “Prevent” izgradila je novi pogon za šivenje auto-presvlaka, a  obukom i prijemom novih radnika ispunjavaju se uslovi iz ugovora potpisanog sa Vladom BPK-a Goražde.

U ovim pogonima trenutno radi viđe od 1.100 uposlenih.

Kontakt: Lejla Ferhatbegović

Prve Drinske Brigade 23
73000 Goražde
Bosna i Hercegovina
tel: +387 38 241 768
Tel/fax: 038/ 240-515
web: www.prevent.ba

http://preventsafety.com/kontakt/

 


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2012. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.