• OBJAVLJENO: 18.05.2012.
2. vanredna sjednica
Firmi Prevent Goražde omogućena uknjižba vlasništva nad imovinom

Jednoglasnom odlukom svih poslanika, Skupština BPK Goražde danas je donijela Odluku o  dopuni Odluke o uvrđivanju javnog interesa za raspolaganje imovinom putem specijalne pogodbe sa privrednim društvom Prevent Goražde, čime je ovoj firmi omogućeno je da izvrši uknjižbu nekretnina kojima raspolaže prije isteka prvobitnog roka od tri godine.

Današnjoj sjednici su, pored premijera BPK Goražde Emira Frašta i članova Vlade,  prisustvovali i direktor Preventa BiH Almir Jazvin te direktor Preventa Goražde Haris Rahman.

– Želimo da iskažemo maksimalno zadovoljstvo od strane Prevent grupacije vezano za zajednički projekt koji smo počeli prošle godine. Prevent grupacija danas broji u Bosni i Hercegovini preko 5000 radnih mjesta. Međutim, bez podrške lokalne zajednice u BiH, u svim područjima u kojima Prevent radi, takav uspjeh i takav rast dvanaest godina ne bi bio moguć. Ono što je urađeno prošle godine je primjer kako se mogu sklopiti interesi privatnog sektora i šire društvene zajednice, uključujući i političku zajednicu. Na tome vam se iskreno zahvaljujem, što smo uspjeli otvoriti 700 radnih mjesta u zadnjih dvanaest mjeseci, što smo Goražde stavili na mapu auto-industrije Evrope i što smo pomogli da razvijemo Bosansko-podrinjski kanton. Bez vaše podrške to ne bi bilo moguće i želim vam reći da Prevent nastavlja sa svojim investicijama i uz vašu podršku vjerujem da ćemo se vidjeti i u narednom periodu i da ćemo moći proslaviti nove obljetnice i nova radna mjesta koja planiramo otvoriti ne samo ove godine, već i sljedeće – kazao je u današnjem obraćanju Skupštini BPK Goražde Almir Jazvin, direktor Preventa BiH.

Čestitke Preventu na dosadašnjem poslovanju te želje za uspješan rad u budućnosti, uputili su danas predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Nazif Uruči, delegat u Domu naroda Mustafa Kurtović te predsjednice Klubova stranaka SBB i SDP Sabina Gušo i Dževida Mujković.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.