• OBJAVLJENO: 28.06.2013.
24.sjednica
Izvještaj o radu Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde nije dobio potrebnu većinu glasova poslanika

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je 28.06.2013. godine 24.redovnu sjednicu na kojoj je razmatran slijedeći:

D N E V N I  R E D

1. “Vladin sat”-poslanička pitanja i inicijative,2. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izboru stalnih i povremenih radnih tijela Skupštine BPK Goražde,
3. Izvještaj o radu Ureda interne revizije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu,
4. Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu,
5. Godišnji operativni i finansijski Izvještaj JU Zavod za javno zdravstvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu,
6. Izvještaj o radu Službe za odnose s javnošću Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu,
7. Izvještaj o radu Službe za zajedničke poslove kantonalnih organa uprave Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu,
8. Izvještaj o radu Arhiva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu,
9. Izvještaj o radu Direkcije za robne rezerve Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu.
10. Izvještaj o radu Kantonalne uprave civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu,
11. Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana za period 01.01-31.12.2012. godine.

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 24.redovnoj sjednici razmatrala je izvještaje o radu za 2012.godinu kantonalnih organa uprave.

Tako su razmatrani i usvojeni izvještaji o radu Ureda interne revizije, Službe za odnose s javnošću, Službe za zajedničke poslove, Arhiva, Direkcije robnih rezervi i Uprave civilne zaštite.

Većina poslanika nije bila zadovoljna učinkom rada kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, pa ovaj Izvještaj nije usvojen.

 Pohvale za uspješan rad dobila je JU Zavod za javno zdravstvo, čiji je Godišnji operativni i finansijski izvještaj, Skupština, takođe, usvojila.

Skupština je usvojila i Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana za prošlu godinu, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o izboru stalnih i povremenih radnih tijela Skupštine BPK Goražde.

Prema ovoj Odluci, izvršena je zamjena člana Komisije za rad, zdravstvenu i socijalnu zaštitu Skupštine BPK, pa je umjesto Mesuda Kumra, za člana ove komisije izabrana Sabrija Džanović.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.