• OBJAVLJENO: 10.12.2014.
NASTAVAK KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE
Imenovano novo rukovodstvo Skupštine BPK-a Goražde

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je 10.12. 2015. godine nastavak svoje konstituirajuće sjednice.

Prije nastavka zasjedanja kojem su prisustvovali svi novoizabrani poslanici, sjednice su održali i klubovi konstitutivnih naroda u Skupštini BPK-a Goražde na kojima su izabrani predsjednici i zamjenici predsjednika  klubova te predloženi kandidati za predsjedavajućeg, odnosno zamjenika predsjedavajućeg Skupštine.

Na početku sjednice, predsjednici klubova konstitutivnih naroda izvjestili su Skupštinu o rezultatima izbora za predsjednike i zamjenike predsjednika klubova, te predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine.

Za predsjednika Kluba Bošnjaka koji broji 21 člana, izabran je Senad Čeljo (SBiH), dok je za zamjenika kluba izabrana Alma Delizaimović (SDA). Kao kandidat za predsjedavajućeg odnosno zamjenika predsjedavajućeg Skupštine predložena je Aida Obuća (SDA).

Klub Srba u Skupštini čini poslanica Daliborka Milović (LS) koja je predsjednica i zamjenica predsjednika kluba i koja je kao jedini kandidat iz reda srpskog naroda predložena za predsjedavajuću, odnosno zamjenicu predsjedavajućeg Skupštine.

Dužnost predsjednika i zamjenika predsjednika Kluba Hrvata koji broji dva člana obnašat će Edim Fejzić (SDBiH) kojije  kandidovan i za poziciju predsjedavajućeg, odnosno zamjenika predsjedavajućeg Skupštine.

U pauzi koja je uslijedila, predloženi kandidati međusobno su se usaglasili o raspodjeli pozicija te Skupštini predložili da predsjedavajuća bude Aida Obuća, odnosno da dopredsjedavajući budu Daliborka Milović i Edim Fejzić, što je Skupština svojim odlukama i potvrdila.

Nakon preuzimanja dužnosti nove predsjedavajuće Skupštine BPK-a Goražde, Aida Obuća je zahvalila Skupštini na ukazanom povjerenju i čestitala dopredsjedavajućim Skupštine na njihovom imenovanju.

Premijer BPK-a Goražde Emir Frašto izrazio je zahvalnost na saradnji ranijem sazivu Skupštine na čelu s predsjedavajućim Suadom Došlom, a novim poslanicima i rukovodstvu Skupštine zaželio uspjeh u radu.

Do kraja zasjedanja, Skupština je donijela i Odluku o konstituisanju Kolegija Skupštine BPK-a Goražde kojeg čine predsjedavajuća i dopredsjedavajući Skupštine te predsjednici klubova stranaka koje participiraju u Skupštini BPK-a Goražde.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.