• OBJAVLJENO: 04.04.2016.
8. vanredna sjednica
Skupština potvrdila odluke premijera o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ministra za privredu u Vladi BPK-a Goražde

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala 8. vanrednu sjednicu na kojoj  su razmatrane odluke premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ministra za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković uputio je odluke o razrješenju aktuelnog ministra za privredu Eseda Radeljaša i imenovanju novog ministra za privredu Meha Mašale Komisiji za izbor i imenovanje Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Nakon  razmatranja predmetnih odluka, Komisija za izbor i imenovanje donijela je zaključak kojim je Skupštini predloženo da donese odluke o potvrđivanju odluka premijera BPK-a Goražde o razrješenju sadašnjeg i imenovanju novog ministra za privredu.

Većinom glasova prisutnih poslanika, donesena je Odluka o potvrđivanju Odluke premijera BPK-a Goražde o razrješenju aktuelnog ministra za privredu Eseda Radeljaša.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja, Skupština je donijela i Odluku o potvrđivanju Odluke premijera BPK-a Goražde o imenovanju Meha Mašale, diplomiranog informatičara i kandidata SBB-a za novog ministra za privredu u Vladi BPK-a Goražde.

Nakon ovoga,  uslijedila je ceremnija polaganja zakletve novoimenovanog ministra za privredu.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.