• OBJAVLJENO: 10.12.2015.
Nastavak 43.sjednice
Odobren Program stručnog osposobljavanja u 2016.godini Službe za zapošljavanje BPK Goražde

U nastavku 43.redovne sjednice održane jutros, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je i usvojila Program rada Službe za zapošljavanje BPK Goražde za 2016.godinu koji je upućen u skupštinsku proceduru.

Saglasnost i pozitivne ocjene Vlade dobio je i Program stručnog osposobljavanja, kojim će ova Služba u narednoj godini, u trajanju od 12 mjeseci, finansirati stručno osposobljavanje 62 pripravnika visoke i više stručne spreme sa evidencije nezaposlenih. Za realizaciju ovog programa Služba je izdvojila 320.000 KM.

Vlada je danas usvojila i Kriterije za dodjelu studentskih kredita redovnim studentima dodiplomskog studija i studentima I i II ciklusa s područja BPK Goražde za studijsku 2015/16 godinu te zadužila resorno Ministarstvo da raspiše konkurs za njihovu dodjelu. U novim kriterijima je između ostalog i uvođenje imovinskog cenzusa za sve potencijalne korisnike studentskog kredita.

Vlada je dala saglasnost Upravnom odboru JU Centar za socijalni rad da za vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove, na period od 90 dana, imenuje Sanelu Hajrić.

U okviru nastavka saradnje sa institutom Yunus Emre, Vlada je odobrila službeno putovanje u Republiku Tursku direktoricama Mješovite srednje škole “Enver Pozderović” i OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija”.

Vlada je odobrila takođe da se iz budžeta Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku i kulturu finansira nabavka pet tona lož ulja namijenjenih za zagrijavanje prostorija koje koriste učenici i to: 4 tone Sportsko privrednom kulturnom centru “Mirsad Hurić” i 1 tona Centru za kulturu Goražde.

Na kraju sjednice, Vlada se očitovala i Skupštini BPK Goražde uputila mišljenja resornih ministarstava koje se odnose na prijedloge odluka poslanika poslanika Adisa Agovića vezane za refundaciju troškova nabavke traka za mjerenje šećera i plaće direktora javnih ustanova i preduzeća koje se finansiraju iz Budžeta Kantona.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.