• OBJAVLJENO: 12.06.2004.
66.sjednica
Kantonalnoj agenciji za privatizaciju BPK Goražde naloženo da poništi rješenja o odobravanju upisa izvršene privatizacije u sudski registar preduzeća: “Grafika”d.o.o, “Bazna hemija”d.o.o, “Malotonažna hemija” d.o.o. i “Motel Bazeni”d.o.o Vitkovići

Vlada BPK Goražde stavila je na van snage zaključak o zamrzavanju postupka poništenja privatizacije preduzeća nastalih transforamcijom HI”Azot”do okončanja sudskog spora koji vlasnici ovih preduzeća vode pred  Kantonalnim sudom Goražde, te na ovoj sjednici usvojila novi zaključak kojim se nalaže Kantonalnoj agenciji za privatizaciju BPK Goražde da poništi rješenja o odobravanju upisa izvršene privatizacije u sudski registar preduzeća: “Grafika”d.o.o, “Bazna hemija”d.o.o, “Malotonažna hemija” d.o.o. i “Motel Bazeni”d.o.o Vitkovići.

Ministar za privredu Ferid Bučo zadužen je da poslije izvršenja ovog rješenja preduzme dalje zakonom predviđene postupke s ciljem realizacije Odluke Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o nastavku realizacije Odluke o pokretanju postupka i procedura za poništenje privatizacije privrednih društava nastalih transformacijom UNIS HI “Azot”, te da formira tim u kojem će nalaziti i predstavnici sindikata radnika “Azota” koji bi Vladi u što kraćem roku, trebali predložiti najpovoljnije rješenje dalje sudbine ovog  nekadašnjeg hemijskog giganta čiji su radnici, zbog neuspjele privatizacije više od 410 dana u štrajku.

Na ovoj sjednici data je saglasnost ministrici za boračka pitanja Nermani Sofović da sa ATTP “Centroprevoz” iz Goražda potpiše Ugovor o prijevozu RVI, članova porodica šehida, nestalih i zarobljenih boraca. Prema ovom ugovoru, Ministarstvo za boračka pitanja za 450 korisnika boračko-invalidske zaštite subvencionira usluge prijevoza na svim općinskim i kantonalnim linijama u 90 % iznosu i za te namjene iz budžeta ovog ministarstva, do kraja ove godine, biće izdvojeno 25.000 KM.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na ovoj sjednici usvojila je program javnih radova, za čiju realizaciju je kantonalni Zavod zapošljavanja odobrio sredstva u iznosu od 200.000,00 KM.

Ovim programom predviđeno je da se u naredna dva mjeseca, na poslovima javnih radova manjeg obima –tekućeg održavanja saobraćajnica, uređenja obala i obaloutvrda rijeka Drine, Prače i Koline i njihovih pritoka, uposli 100-500 socijalno najugroženijih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, sa minimalnim radom od 80 do maksimalnih 500 KM.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.