• OBJAVLJENO: 16.07.2004.
72.sjednica
Odobrena sredstva za ljetovanje djece boračkih populacija

Članovi Vlade BPK Goražde utvrdili su na ovoj sjednici nacrt Zakona o zaštiti od buke i proslijedili ga u skupštinsku proceduru.

Donesena je i odluka o isplati regresa za 2004. godinu svim kantonalnim budžetskim korisnicima u iznosu od 100,00 KM .

Usvojen je i Izvještaj komisije za provođenje tendera po Javnom pozivu za izbor najpovoljnijih ponuda za nabavku: kancelarijskog materijala, goriva, maziva, sredstava za održavanje voznog parka, usluga održavanja motornih vozila, sredstava  za održavanje higijene u zgradama i artikala za čajnu kuhinju i usluga osiguranja imovine i lica.

Tako je između ostalih, za najpovojnijeg ponuđača po javnom natječaju za osiguranje imovine Bosansko-podrinjskog kanotna Goražde izabrano “Croatia osiguranje” Ljubuški; za osiguranje uposlenih u organima uprave “Triglav osiguranje” Sarajevo, dok je za najboljeg ponuđača za osiguranje motornih vozila u vlasništvu BPK Goražde izabrano “Sarajevo osiguranje” Goražde. Prema ovoj odluci, najpovoljniji ponuđač za sukcesivnu isporuku goriva je “Šeh-IN ” iz Goražda, a kancelarijskog materijala poslovnica “Svjetlostkomerca” u Goraždu.

Vlada BPK Goražde odobrila je i sredstva u iznosu od 16.000,00 KM za boravak i 3.820,00 KM za troškove prijevoza, djece boračkih populacija iz BPK Goražde na ljetovanje u Ulcinj. Ovo je po prvi put da djeca iz ovih kategorija stanovništva odlaze na ljetovanje koje se organizuje u kampu izviđača u Ulcinju.

Vlada je na ovoj sjednici, usvojila i izvještaj o radu KMUP-a za mjesec juni 2004. godine, te dala saglasnost na tekst Uputstva, po kojem se na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku i kulturu, utvrđuju jedinstveni kriteriji za isplatu plaća i naknada za angažovanje po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima zaposlenim u svim obrazovnim ustanovama na području BPK Goražde.

Vlada BPK Goražde donijela je rješenje o imenovanju Midhata Hažiomerovića, dipl.ing. veterinarstva za direktora Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde.

Na 72. redovnoj sjednici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donesena je odluka o isplati studentskog kredita za mjesec maj 2004. godine, a odobreni su novčani transferi od 10.000,00 KM RTV BPK i 3000,00 Radio Prači, te 11.600,00 KM Sportskom savezu BPK Goražde. Novčana sredstva od 7000,00 KM dobila je općina Goražde za organizaciju “Festivala prijateljstva”, te po 3000,00 KM općine Foča- Ustikolina i Pale-Prača za pripremu manifestacija “Ustikoljansko” i “Pračansko ljeto”.

Vlada je odobrila i novčana sredstva: Savezu izviđača BPK Goražde- 3500,00 KM, Forumu mladih BPK -1000,00 KM, Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja 300,00 i Biblioteci za slijepa i slabovidna lica u BiH- 300,00 KM.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.