• OBJAVLJENO: 23.11.2017.
127. sjednica
OSTVARENI PRIHODI I RASHODI U BUDŽETU BPK-A GORAŽDE ZA PRVIH DEVET MJESECI OVE GODINE DRASTIČNO MANJI U ODNOSU NA PROTEKLIH DESET GODINA: Od Vlade FBiH zatražena dodatna sredstva za obezbjeđivanje ostvarivanja osnovnih ustavnih nadležnosti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

D n e v n i   r e d

 1. Razmatranje prijedloga Zaključak Vlade BPK-a o primanju k znanju Informacije o ostvarenim prihodima i rashodima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2007-2017.godina.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na današnjoj 127.redovnoj sjednici  razmatrala je i primila k znanju Informaciju o ostvarenim prihodima i rashodima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2007-2017.godina.

Prema ovoj analizi, prihodi i rashodi u Budžetu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za prvih devet mjeseci ove godine iznose 24. 679.263 KM, a po padu prihoda, pored ove godine, ističe se i 2013.godina kada su ukupni godišnji prihodi iznosili 30.092.253 KM, a rashodi  34.269.484 KM.

Obzirom na drastično smanjenje ostvarenih prihoda u prvih devet mjeseci ove godine, Vlada BPK usvojila je zaključak u kojem traži od  Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da iznađe dodatna sredstva za obezbjeđivanje ostvarivanja osnovnih ustavnih nadležnosti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ostvarivanja prava iz okvira Zakona o radu i kolektivnih ugovora.

Od Vlade FBiH zatraženo je takođe da ubrza aktivnosti na implementaciji  projekata uvrštenih u Listu javnih investicija  Federacije Bosne i Hercegovine, a koji se odnose na Bosansko-podrinjski kanton Goražde, te da Budžetu za 2018.godinu poveća sredstva na ime pomoći nižim nivoima vlasti – kantonima.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ovaj je zaključak sa Informacijom o ostvarenim prihodima i rashodima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2007-2017.godina danas uputila Vladi Federacije Bosne i Hercegovine od koje očekuje poduzimanje odgovarajućih mjera kako ne bi došlo do urušavanja osnovnih ustavnih nadležnosti ovog kantona.

PREGLED OSTVARENIH PRIHODA I RASHODA BPK-A GORAZDE ZA PERIOD 2007-2017.GODINA


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.