• OBJAVLJENO: 07.12.2017.
Nastavak 128.sjednice
U skupštinsku proceduru upućeni prijedlozi za izmjene i dopune Zakona o pripadnosti javnih prihoda u BPK i Zakona o porezu na imovinu BPK Goražde

Na danas održanom nastavku svoje 128. redovne sjednice, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde utvrdila je i u skupštinsku proceduru uputila prijedloge Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u BPK Goražde i finansiranju BPK Goražde i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon BPK Goražde.

S ciljem pomoći u nabavci vatrogasnih vozila za potrebe lokalnih zajednica u sastavu BPK Goražde, Vlada je dala saglasnost na odluke Kantonalnog štaba civilne zaštite o dodjeli finansijskih sredstava Gradu Goraždu i općinama Foča i Pale u FBiH na ime sufinansiranja nabavke vatrogasnih vozila za šta će biti izdvojena sredstva u iznosu od oko 80.000,00 KM.

Ministru za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport data je saglasnost za donošenje Instrukcije o utvrđivanju naknada i drugih materijalnih prava koja nemaju karakter plaće za radnike u osnovnim i srednjim školama BPK Goražde.

U oblasti Ministarstva za finansije usvojeni su  izvještaji o izvršenju Budžeta BPK Goražde i utrošku tekuće budžetske rezerve za period januar-septembar 2017. godine.

Upravi policije Goražde data je saglasnost za nabavku elektornske opreme s ciljem uspostave sigurnosnog područja za zaštitu tajnih podataka u Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde.

U oblasti Ministarstva za boračka pitanja Vlada je donijela odluke odobravanju novčanih sredstava na ime pomoći za rad boračkih udruženja, kao i za projekat poboljšanja statusa boračke populacije.

Do kraja sjednice,  Vlada je dala saglasnost Osnovnoj školi „Husein ef. Đozo“ Goražde za pokretanje procedure na realizaciji projekta „Jednake mogućnosti“.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.