• OBJAVLJENO: 27.04.2018.
7.vanredna sjednica
Usvojen Program obilježavanja manifestacije “Dani otpora u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde”

D n e v n i   r e d

 1. Razmatranje prijedloga odluka i zaključaka iz oblasti Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport:

1.1. Odluka o odobravanju novčanih sredstava nosiocima sportskih djelatnosti na nivou BPK Goražde za dodatne programe;

1.2. Odluka o odobravanju novčanih sredstava Sportskom savezu BPK Goražde za mjesec januar 2018.godine.

2. Razmatranje prijedloga odluka i zaključaka iz oblasti Ministarstva za privredu:

2.1. Odluka o odobravanju predloženog Ugovora i finansiranja uz subvencioniranje dijela profitne marže za privredno društvo „POBJEDA-TECHNOLOGY“ d.d. Goražde, Odluka o odobravanju predloženog Ugovora i finansiranja uz subvencioniranje dijela profitne marže za privredno društvo „MAŠIĆ – COMPANY“ d.o.o Goražde i Odluka o odobravanju predloženog Ugovora i finansiranja uz subvencioniranje dijela profitne marže za privredno društvo „BAHTO TRANS“ Goražde.

3. Razmatranje prijedloga odluka i zaključaka iz oblasti Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice:

3.1. Zaključak kojim se daje saglasnost ministrici Sabiri Bešliji, da potpiše Ugovor sa Crvenim križom i Gradom Goražde.

4. Razmatranje prijedloga odluka i zaključaka iz oblasti Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde:

4.1. Odluka o odobravanju službenog putovanja u Švajcarsku;

4.2. Odluka o usvajanju Programa obilježavanja „Dani otpora“ u BPK za 2018.godinu.

5. Tekuća pitanja.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj sjednici usvojila je Program obilježavanja manifestacije „Dani otpora u Bosansko-podrinjskom kantonu za 2018.godinu“ te odobrila Finansijski plan za njegovu realizaciju.

Ova manifestacija, kako je istaknuto, počinje 4.maja, na dan kada je agresor izvršio napad na Goražde, ali to je i dan koji simbolizuje hrabrost i herojstvo branilaca, zahvaljujući kojem je Goražde ostao jedini slobodan grad na Drini.

Centralna manifestacija održaće se na spomen obilježju „Goraže-grad heroj svojim braniocima“, 4.maja u 10 sati, gdje će uz polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim braniocima, o značaju dana otpora govoriti ratni komandanti i neki od sudionika tih sudbonosnih dana.

Vlada je na ovoj sjednici, na prijedlog Ministarstva za  privredu, odobrila još tri ugovora između BBI Banke i privrednih društava o dugoročnom finansijskom partnerstvu, uz subvencioniranje dijela profitne marže.

Povoljna kreditna sredstva, u ukupnom iznosu od 1.574.000 KM, ova će privredna društva iskoristiti za nabavku potrebne opreme, odnosno teretnog vozila.

Ministrici za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i zbjeglice Vlada je dala saglasnost za potpisivanje ugovora o donaciji sa Crvenim križom i Gradom Goražde, kojim su regulisana međusobna prava i obaveze, a u vezi uvoza, prijema i distribucije medicinske opreme donirane od strane njemačkih eurobajkera za potrebe Kantonalne bolnice Goražde i domove zdravlja na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Vlada je odobrila mjesečnu tranšu Sportskom savezu BPK Goražde u iznosu od 5.516 KM koja se odnosi na korištenje sportskih objekata za pripreme i takmičenja klubova i saveza.

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport dobio je podršku Vlade da se preusmjeravanjem sredstava sa određenih ekonomskih kodova obezbijede dodatna novčana sredstva za isplatu studentskih stipendija.

Takođe, odobrena su i novčana sredstva nosiocima sportskih djelatnosti na nivou BPK za dodatne programe.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.