• OBJAVLJENO: 10.07.2019.
Nastavak 10. i 11.sjednica
Usvojene izmjene odluka o potpisnicima za račune BPK; Usvojena Uredba o poslovima osnovne djelatnosti iz nadležnosti organa državne službe u BPK Goražde koje obavljaju državni službenici

D n e v n i  r e d

 1. Razmatranje prijedloga odluka i zaključaka iz oblasti Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde:

1.1. Odluka o izmjenama Odluka o određivanju potpisnika za račune Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

2. Razmatranje prijedloga odluka i zaključaka iz oblasti Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline:

2.1. Predmjer i predračun za sanaciju i rekonstrukciju postojećeg betonskog stepeništva koji služi kao prilaz zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 11.redovnoj sjednici usvojila je odluke o izmjenama odluka o određivanju potpisnika za račune Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Umjesto dosadašnjeg ministra,Vlada je za potpisnike ovog računa imenovala novoimenovanog ministra finansija Mirsada Agovića, koji je prisustvovao današnjoj sjednici Vlade.

Nakon što je primila k znanju informaciju i analizu postojećeg stanja vezanog za izgradnju pristupnog stepeništa zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koju je sačinilo Ministarstvo urbanizma, Vlada je zadužila Službu za zajedničke poslove da u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama pokrene postupak izbora najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje ovih radova.

Nakon 11. sjednice, Vlada je u poslijepodnevnim satima završila i 10.redovnu sjednicu. Nakon očitovanja Ministarstva pravosuđa na primjedbe i amandmane ministara, u nastavku sjednice usvojena je Uredba o poslovima osnovne djelatnosti iz nadležnosti organa državne službe u BPK Goražde koje obavljaju državni službenici, uslovima za vršenje tih poslova i ostvarivanju određenih prava iz radnog odnosa.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.