• OBJAVLJENO: 03.06.2021.
Press konferencija ministra MUP-a BPK Goražde
Svi pripadnici MUP-a i Uprave policije BPK Goražde bit će vakcinisani nakon 14. juna

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obezbijedilo je  potrebne doze za imunizaciju oko 200 uposlenika ministarstva i Uprave policije našeg kantona, potvrdio je na današnjoj press konferenciji ministar Armin Mandžo.

Prema riječima ministra Mandža, to je bilo neophodno zbog povećanog broja oboljelih od virusa COVID-19, posebno u mjesecu martu i aprilu ove godine kada je više od dvadeset pripadnika policije imalo teži oblik oboljenja, dok je jedan od posljedica oboljenja, nažalost, preminuo.

“Iz tih razloga, Ministarstvo je odlučilo da se obrati na veći broj adresa i traži pomoć za imunizaciju naših uposlenika. S obzirom da se radi o pripadnicima Uprave policije, odnosno osobama koje su izložene stalnom i neposrednom kontaktu sa građanima, smatrali smo da je jedna takva institucija trebala biti na listi prioriteta u sistemu imunizacije. Zahvaljujući našoj upornosti i želji da obezbijedimo što veći broj vakcina za naše uposlenike, uputili smo dopise na različite adrese te ostvarili dobru saradnju i postigli dogovor sa Zavodom za javno zdravstvo BPK Goražde koji nam je omogućilo 20 vakcina proizvođača Pfizer, tako da je 20 uposlenika Uprave policije vakcinisano. U saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH, obezbijedili smo 200 vakcina proizvođača Sinovac. Kompletna imunizacija uposlenika Ministarstva i Uprave policije će se završiti 14. juna u Sarajevu u Zetri”, ističe  Armin Mandžo, ministar MUP-a BPK Goražde.

U narednom periodu bit će nastavljene slične aktivnosti, s obzirom da se na listu za imunizaciju nisu prijavili oni koji su ranije oboljeli od koronavirusa.

“Ako bi do kraja godine imali još jedan ovakav projekat, nadam se da bi ovaj mali broj koji se nije prijavio za vakcinaciju pristao na narednu vakcinaciju. Sa ovim brojem od 220 vakcina obezbijeđene su vakcine i za revakcinaciju, tako da svaki uposlenik koji primi prvu dozu bit će i revakcinisan”, kazao je  Mandžo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.