• OBJAVLJENO: 07.07.2021.
Zasjedao Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde
Dato pozitivno mišljenje za sufinansiranje projekata za prevenciju klizišta koji ugrožavaju lokalne puteve i stambene objekte na području tri lokalne zajednice

Kantonalni štab civilne zaštite BPK-a Goražde juče je održao 20.redovnu sjednicu.

Nakon razmatranja i usvajanja Izvještaja o realizaciji zaključaka sa 19.redovne sjednice, Kantonalni štab civilne zaštite razmatrao je i usvojio Informaciju o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području BPK Goražde,  o čemu je članove Štaba informisao predsjednik Kriznog štaba Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović.

Razmatrana je usvojena i Informacija o pojavama opasnosti od prirodnih i drugih nesreća na području BPK Goražde za period 31.05 – 25.06. 2021. godine.

U nastavku sjednice dato je pozitivno mišljenje na Prijedlog Odluke o odobravanju  novčanih sredstava za sufinansiranje projekata za prevenciju klizišta koji ugrožavaju lokalne puteve i stambene objekte na području Grada Goražde i općina Foča i Pale u FBiH i to za ukupno tri lokacije:

  • Projekat „ Prevencije-sanacije klizišta u ulici Muhidina Mašića Munje u  Goraždu koji ugrožava stambeni objekat“ u iznosu od  10.000 KM, na području Grada Goražde.
  • Projekat „ Sanacije klizišta u mjestu Bač-Mrđalići koji ugrožava lokalni put i stambene objekte“ u iznosu od 10.000 KM, na području Općine Foča u FBiH.
  • Projekat „ Sanacija klizišta Prevednik i klizišta Brdarići koji ugrožavaju lokalni put prema naseljima Donji i Gornji Brdarići „ u iznosu od 7.000 KM, na području Općine Pale u FBiH.

Kantonalna uprava civilne zaštite BPK-a Goražde zadužena je da ove prijedloge odluka dostavi Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u daljnju proceduru.

Na kraju zasjedanja, Kantonalni štab civile zaštite dao je pozitivno mišljenje na Nact Zakona o zaštiti od požara i vatrogastva na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te zadužio Kantonalnu upravu da ga dostavi Vladi BPK-a u daljnju proceduru.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.