• OBJAVLJENO: 09.07.2021.
Predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite posjetili porodicu Obarčanin
Vlada BPK Goražde i Kantonalni štab civilne zaštite za sufinansiranje projekta sanacije klizišta odobrili ovoj porodici 10.000 KM

Predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Sirbubalo i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite  Kenan Kanlić  posjetili su danas porodicu Bećira Obarčanina koja danima strahuje od aktivnog klizišta koje se pojavilo iznad njihove kuće, a  riječ je o stambenom objektu koji je udaljen samo nekoliko metara od glavne saobraćajnice.

Kako bi se konačno riješio ovaj problem,  Vlada BPK Goražde i Kantonalni štab civilne zaštite iz sredstava posebne naknade za sufinansiranje projekta sanacije klizišta Gradu Goražde  odobrili su 10.000 KM.

„Prilikom posjete ovoj porodici kada se pojavilo klizište uvidjeli smo da je stanje zaista alarmantno i da treba promtno djelovati,  tako da smo tražili moduse i načine da to realizujemo, što je danas i ozvaničeno kao početak. Ono što smo obećali tada, danas potvrđujemo djelima  i ja se nadam se  da će klizište na ovom lokalitetu biti sanirano u naredna dva do tri mjeseca“-prilikom obilaska kazao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite BPK Goražde Kenan Kanlić.

Odobravanjem novčanih sredstava za sufinansiranje projekta trebao bi se riješti problem sa kojim se susreće porodica Obarčanin.

„Čovjeku koji ima ovakav problem je i dan dug, međutim, shvatajući zakonsku  proceduru ja sam bio izuzetno stpljiv i čekao i sve su prilike da sam to i dočekao kako bi riješio problem“ riječi su Bećira Obarčanina, vlasnika objekta.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.