• OBJAVLJENO: 22.10.2021.
Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK Goražde
Upriličen prijem za ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo

U Kabinetu ministra za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je upriličen prijem za ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admira Katicu.

Domaćini sastanka bili su ministar MUP BPK-a Goražde Armin Mandžo i policijski komesar Uprave policije MUP-a BPK Adem Laković.

Razgovarano je o bezbjedonosnoj sitaciji u Kantonu i regiji, gdje je je zajednički stav da je ona na zadovoljavajućoj razini.

Ministar Mandžo se zahvalio ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, uz poseban naglasak na donirana sredstva od prije dvije godine kada je Uprava policije MUP BPK-a Goražde veoma dobro opremljena sa materijalno- tehničkim sredstvima i opremom od strane MUP KS i Vlade KS.

Ministar Admir Katica je naglasio da Kanton Sarajevo ima veliki senzibilitet prema Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde i da je intencija Vlade Kantona Sarajevo da u kontinuitetu pomaže ovaj kanton.

Napomenuo je da postoji volja da se finansira obuka još 25 policajaca u činu „policajac“ i pored onih sredstava koja su obezbijeđena ranijom donacijom.

U tom slučaju, radilo bi se o 50 novih policajaca ali pod uslovom, kako je istakao ministar, da se prijem obavi po metodologiji i načinu testiranja koje sprovodi MUP KS, na najtransparentniji način do sada.

“Istakli smo dobru saradnju MUP-ova KS i BPK, ali i potrebu za daljnjim jačanjem naših veza s ciljem zajedničke borbe protiv svih oblika kriminaliteta. U fokusu razgovora bilo je i održavanje javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja, te kapacitiranost dvije kantonalne policijske institucije. Stavili smo se na raspolaganje da sa dobrim iskustvima MUP-a KS u provođenju aktuelnih procedura izbora novih policijskih službenika, koje su u primijenjene u Sarajevu, pomognemo svojim kolegama u BPK da i oni provedu iste kada budu raspisivali konkurse za prijem novih službenika u MUP BPK”, kazao je nakon sastanka ministar Admir Katica.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.