• OBJAVLJENO: 08.11.2011.
Ministarstvo za boračka pitanja BPK-a Goražde
Posjećene šehidske porodice

Jedna od aktivnosti koje na unaprijeđenju statusa boračke populacije realizuje Ministarstvo za boračka pitanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u saradnji sa Udruženjem porodica šehida i poginulih boraca je posjeta šehidskim porodicama sa dva ili više poginula branitelja-šehida. Ministar za boračka pitanja Dževad Adžem sa saradnicima i predsjednik Udruženja Admir Osmanspahić posjetili su danas tri šehidske porodice kako bi se na terenu uvjerili u kakvim uslovima žive i s kojim se problemima susreću.

Četrdeset dvije šehidske porodice iz ove kategorije žive na prostoru našeg kantona, a danas je upriličena posjeta Džemili Čengić, Zumri Oruč i Diki Džanković. Iako se susreću sa velikim problemima, ove porodice žive  skromno i dostojanstveno. Nana Dika u proteklom ratu dala je dva šehida, danas živi sa dva sina koja su nezaposlena, a  jedan od njih nedavno je izgubio posao, pa joj ta nevolja veoma teško pada.

Ministar Dževad Adžem i predsjednik Udruženja Admir Osmanspahić obećali su podršku ovim porodicama u narednom periodu, jer šehidske porodice, kako su istaknuli, zaslužuju najveću počast u našem društvu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.