• OBJAVLJENO: 24.02.2022.
Zasjedala Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine BPK Goražde
Razmatrani materijali za 23. redovnu sjednicu Skupštine

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na 24. sjednici održanoj danas,  razmatrala je materijale za 23. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatran je prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o turizmu i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na imovinu, naslijeđe i poklon na koje Komisija nije imala primjedbi te svojim zaključkom predlaže Skupštini da ih donese po skraćenom postupku.

Na današnjoj sjednici razmatrano je i nekoliko prijedloga odluka za koje je Komisija mišljenja da postoji potreba za njihovim donošenjem te ih kao takve upućuje u skupštinsku proceduru Radi se o prijedlogu Odluke o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, za 2022. godinu, prijedlogu Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju spomen obilježja poginulim vojnicima iz Velike Britanije u periodu od 1994-1995.godine, Odluke Upravnog odbora KCUS-a o usvajanju Elaborata firme Expertiza d.o.o. Sarajevo o procjeni vrijednosti građevinskih objekata KCUS-a od 17. decembra 2021.godine te prijedlogu Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o preuzimanju prava osnivača i usklađivanju organizacije i poslovanja javne JZU „Kantonalna bolnica Goražde od 08.10.2013.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.