• OBJAVLJENO: 04.03.2022.
Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK Goražde
Ne bilježi se veći porast zainteresovanosti građana za izdavanje putnih isprava u odnosu na raniji period

Odsjek za administraciju Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde ne bilježi veći porast zainteresovanosti građana za izdavanje putnih isprava u odnosu na raniji period, kazao je ministar Armin Mandžo.

Prema njegovim riječima, u posljednja četiri mjeseca broj zahtjeva koji je zaprimio Odjek za administraciju kreće se u prosjeku nešto više od stotinu.

„S obzirom da je došlo do poboljšanja epidemiološke situacije kada je u pitanju pandemija virusa COVID-19,  došlo je do popuštanja epidemioloških mjera, zbog eventualnih putovanja građani obnavljaju svoje putne isprave, ali ima i onih porodica koje žele putne isprave i za svoju tek rođenu djecu. Ono što želim naglasiti jeste da bez obzira koliki broj imamo zainteresovanih građana, Odsjek za administraciju radi po ustaljenoj praksi i rok za izdavanje putnih isprava je 30 dana“-kazao je ministar Mandžo.

Također, naglasio je da građani imaju mogućnost za podnošenje zahtjeva za izdavanje brzih pasoša, ukoliko se ukaže potreba za hitnim putovanjem, koji budu izrađeni u roku od jednog  do dva dana.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.