• OBJAVLJENO: 09.03.2022.
Premijerka BPK Goražde i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice
Upriličen sastanak s ljekarima opšte prakse zaposlenim u javno-zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona

S ciljem definisanja prioriteta kada je riječ o potrebama ljekara specijalista te podrške Vlade BPK Goražde u njihovom daljem radu i usavršavanju, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović upriličili su danas sastanak s ljekarima opšte prakse zaposlenim u javno-zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona. Sastanku su prisustvovali i direktori JZU „Kantonalna bolnica“Goražde i Doma zdravlja „dr. Isak Samokovlija“ Goražde, Nermina Kamenica i Edin Čengić.

U javno- zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona trenutno je zaposleno osam ljekara opšte prakse koji su zainteresovani za dalje usavršavanje odnosno specijalizacije, a Vlada BPK Goražde, kao i do sada, osigurala je za tu namjenu sredstva u budžetu resornog ministarstva za 2022.godinu.

Kako je istaknuto na sastanku, najveća potreba je za doktorima specijalistima iz anesteziologije i pulmologije, s obzirom da je u našim zdravstvenim ustanovama zaposlen samo jedan anesteziolog, dok se ljekar specijalista iz pulmologije po potrebama angažuje iz drugih zdravstvenih ustanova.

Riječi zahvalnosti na konstruktivnom razgovoru i zainteresovanosti Vlade BPK Goražde, odnosno resornog ministarstva da zadrži mladi kadar na ovim prostorima, posebno u oblasti zdravstvene zaštite, ovom prilikom uputili su i ljekari, ističući da su uz podršku koja bi im bila pružena, opredjeljenja da svoj radni angažman nastave u zdravstvenim ustanovama na području našeg kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.