• OBJAVLJENO: 23.03.2022.
Nakon kraće bolesti, preminuo Asim Zec, bivši načelnik općine Pale u Federaciji BiH
Telegram saučešća u ime Vlade i svoje ime uputila premijerka BPK Goražde Aida Obuća

Nakon kraće bolesti, juče je u 66. godini preminuo Asim Zec, bivši načelnik općine Pale u Federaciji BiH koji je na čelu ove općine bio od 2003. do 2020.godine.

Tim povodom, premijerka BPK Goražde Aida Obuća uputila je telegram saučešća porodici, rodbini i prijateljima rahmetli Asima Zeca u kojem između ostalog stoji:

„ S velikom žalošću primili smo vijest da je na ahiret preselio Asim Zec, dugogodišnji načelnik općine Pale u Federaciji BiH, veliki čovjek i patriota, zaljubljenik u svoju Praču i Bosnu i Hercegovinu.

Sva moja sjećanja na Praču i općinu kojoj je posvetio sav svoj život i ogromnu energiju da iz potpuno srušenog naselja napravi mjesto dostojno življenja, vezuju se za njega.

Izgubili smo čovjeka koji je u najtežim danima, u ratnom i poslijeratnom periodu, znao voditi i dobiti bitke, bez obzira na kojoj funkciji se nalazio i koji posao obavljao. A obavljao ga je savjesno i predano, sa velikim entuzijazmom i snažnom voljom da ono što radi urodi plodovima, za dobrobit ove naše zajednice, za dobrobit svoje općine i ljudi koji u njoj žive.

Iskrenu tugu s mnom sigurno dijele i svi oni koji su ga poznavali i imali čast da s njim sarađuju na zajedničkim projektima značajnim za Bosansko-podrinjski kanton Goražde, a posebno za općinu Pale u Federaciji u kojoj je živio i radio.

Volio je svoj narod, a ljubav prema Bosni i Hercegovini uvijek je stavljao na prvo mjesto.

S ponosom ćemo čuvati sjećanje na njegov lik i djelo.

Molimo dragog Allaha dž.š. da našem Asimu Zecu podari lijepi dženet i vječni rahmet.

Porodici, rodbini i prijateljima rahmetli Asima Zeca, u ime Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i u svoje lično ime, upućujem riječi iskrenog saučešća“, stoji u telegramu saučešća premijerke BPK Goražde Aide Obuće.

Asim Zec rođen je 09.10.1956.godine na Palama. I u vremenu prije agresije na BiH, obavljao je značajne i odgovorne funkcije. Po uvođenju višepartijskog sistema uključuje se u rad Stranke demokratske akcije i postaje njen aktivni član. Za vrijeme agresije stavlja se na raspolaganje odbrani domovine, a nakon završetka ratnih djejstava sa tadašnji saradnicima uspostavlja temelje novoformirane općine Pale. Njegov doprinos u procesu oživljavanja ove općine je nemjerljiv. Na dužnost načelnika stupa 2003.godine, te na toj dužnosti dočekuje zasluženu penziju.

Dženaza rahmetli Asimu Zecu obavit će se sutra, 24.03.2022. godina  u 15:00 sati na mezarju Ravne Bakije u Sarajevu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.