• OBJAVLJENO: 05.07.2022.
Ministar za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Radna posjeta Općini Foča u Federaciji BiH

U sklopu radnih posjeta općinama u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ministar za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mandžo Armin posjetio je danas Općinu Foča u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na sastanku sa načelnikom općine Mujom Sofradžijom razgovarano je o aktuelnoj situaciju u općini, o realiziranim aktivnostima i o bitnim segmentima u lokalnoj zajednici koji su u planu za naredni period.

Načelnik općine je upoznao ministra da je saradnja sa Policijskom stanicom u Ustikolini na odličnom nivou, da redovno ima sastanke sa rukovodiocima stanice i da su oni servis građanima ove lokalne zajednice.

Ministar Armin Mandžo iskazao je zadovoljstvo prezentovanim i naveo da će Ministarstvo i Uprava policije nastaviti saradnju sa ovom i ostalim lokalnim zajednicama u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, sve s ciljem zadržavanja ili popravljanja dosadašnje bezbjednosne situacije koja je na zavidnom nivou kada se uzmu u obzir uporedni podaci iz ostatka Federacije Bosne i Hercegovine, a i šire.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.