• OBJAVLJENO: 21.07.2022.
Kantonalna uprava civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Upućen apel građanima da budu oprezni kod rukovanja vatrom

Učestali požari na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ovog ljeta zadaju velike probleme goraždanskim vatrogascima i svima onima koji se brinu o sigurnosti naših građana.

Kantonalna uprava civilne zaštite danas je uputila apel stanovnicima Bosansko-podrinjskog kantona da budu oprezni kod rukovanja vatrom, jer uz visoke temperature vazduha i nedostatak kiše, požari koji  nastanu mogu izazvati nesagledive posljedice po naše šume, ali i ugroziti i sama naselja.

U apelu Kantonalne uprave civilne zaštite se ističe:

„Zbog velikog broja požara apelujemo na građane da povećaju oprez pri spaljivanju korova i suhe trave u predstojećom periodu. Kako su tokom prethodnog mjeseca evidentirani brojni požari na otvorenim prostorima, apelujemo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pažnju pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima i tvorima koji bi mogli izazvati požare s težim posljedicama te savjesnim ponašanjem učinimo da se takve posljedice izbjegnu.

Takođe, napominjemo građane da u slučaju nekontolisanog širenja vatre odmah o tome obavijeste vatrogasce na telefonski broj 123, policiju na telefonski broj 122 ili Operativni centar civilne zaštite na telefon 121 “, stoji u apelu Kantonalne uprave civilne zaštite.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.