• OBJAVLJENO: 09.08.2022.
Kantonalni operativni centar civilne zaštite Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Obilna kiša praćena grmljavinom na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izazvala manje probleme u odvijanju saobraćaja

Obilna kiša praćena grmljavinom na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izazvala je manje probleme u odvijanju saobraćaja kako na magistralnim, tako i na lokalnim putevima na području našeg kantona, navodi se u informacijama Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite BPK Goražde.

Prema riječima Armina Dragolja, višeg referenta za prikupljanje, obrađivanje i distribuciju podataka i informacija u Kantonalnoj upravi za civilnu zaštitu BPK Goražde, informacija je sačinjena na osnovu podataka osmatračke mreže u posljednja 24 sata.

„ U toku noći u vremenskom terminu od 21:30 do 01:00 jaka kiša izazvala je pojavu bujičnih voda po kolovozima u centru grada Goražde što je dovelo do stvaranja vještačkih jezera i otežanog odvijanja saobraćaja u ulicama Kulina Bana, Maršala Tita, Zaima Imamovića i Ruždije Islamagića.  Intervencijom Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde, bujični nanosi su uklonjeni tako da danas imamo nesmetano odvijanje saobraćaja“-kazao je Dragolj.

Slična situacija zabilježena je i na području općine Foča u FBiH, dok u općini Pale nije zabilježena veća šteta uzrokovana obilnim kišnim padavinama.

Regionalni putni pravci  R-448 Podkozara-Goražde-Hrenovica i R-448a Osanica-Ilovača-Prača su prohodni i saobraćaj se odvija bez problema.

S obzirom da je zbog kvara na dalekovodima iz pravca Višegrada i Pala u jutarnjim satima došlo do prekida u snabdijevanju električnom energijom potrošača na području cijelog kantona, otklanjanjem kvarova, napajanje električnom energijom uspostavljeno je oko 09:30 sati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.