• OBJAVLJENO: 19.09.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Sa članicama Udruženja žena „Ustikolina“ razgovarano aktivnostima koje prvenstveno imaju za cilj osnaživanje žene u društvu

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća posjetila je danas Udruženje žena „Ustikolina“ u općini Foča u FBiH. Bila je ovo prilika da sa članicama udruženja razgovara o njihovim aktivnostima koje prvenstveno imaju za cilj osnaživanje žene u društvu, kao i projektima u okviru kojih ove članice  izrađuju i distribuiraju kvalitetne domaće poljoprivredne proizvode, kao i ručno rađene proizvode uz pomoć određene tehnike.

Udruženje broji 30 članica, a da pokazuju odgovornost prema zajednici dokazuje i činjenica da su se ove članice u periodu borbe protiv pandemije virusa COVID-19 odazvale akciji šivanja zaštitnih  maski koje su koristile brojnim građanima da zaštite sebe i ne zaraze druge.

Svoje prve maske su u saradnji sa Kriznim štabom i MZ Ustikolina podijelile policijskim službenicima, uposlenicima Doma zdravlja, radnicima u trgovini, komunalnom preduzeću i svima onima koji su u direktnom kontaktu sa ljudima.

Kako bi i dalje uspješno realizovale svoje projekte, ovom prilikom obećana je i podrška Vlade BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.