• OBJAVLJENO: 20.09.2022.
U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde boravi federalna ministrica okoliša i turizma
Prilikom susreta sa premijerkom BPK Goražde iskazana zahvalnost za podršku brojnim projektima koje je ovaj kanton kandidovao u prethodnom periodu

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća sastala se danas s ministricom okoliša i turizma FBiH Editom Đapo koja  boravi u našem kantonu.

Prilikom susreta razgovarano je o dosadašnjoj saradnji koja se prema procjeni, kako je istaknuto ovom prilikom, može smatrati veoma uspješnom.

Riječi zahvalnosti ministrici na podršci projektima koje je ovaj kanton kandidovao u prethodnom periodu ovom prilikom uputila je premijerka Aida Obuća.

„ Osim direktne podrške projektima koji su realizirani na području našeg kantona, podrška nije izostala ni kada je riječ o grant sredstvima koje je naš kanton dobio, a koji nam je umnogome doprinio da saniramo zatečeni deficit u budžetu BPK Goražde. Ono što je nama posebno bitno jeste podrška iz budžeta FBiH prema JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde u iznosu od 1.000.000 KM  koja je rezultirala zahvaljujući senzibilitetu ministara u Vladi FBiH. Zahvaljujući toj podršci uspjeli smo nabaviti CT aparat za potrebe ove zdravstvene ustanove čija je vrijednost 500.000 KM“-naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Prema riječima ministrice Đapo, Bosansko-podrinjski kanton Goražde je jedan od kantona unutar Federacije BiH koji je uspješno povlačio sredstva iz ovog ministarstva prvenstveno za utopljavanje javnih objekata, ali i drugih projekata od značaja za građane BPK Goražde.

„Bilo je jako puno projekata iz BPK Goražde za čiju implementaciju su iz budžeta ministarstva usmjeravana sredstva, kao što je utopljavanje zgrada u naselju Vitkovići, odnosno njihovo pokrovljavanje te realizacija projekta  JP „Bosansko-podrinjske šume“ za izgradnju parka. Jako je važno tu saradnju nastaviti kako bi se potencijal rijeke Drine stavio u funkciju turizma, jer smatramo da se u tom segmentu mogu realizovati značajni projekti u budućnosti “-kazala je ministrica Đapo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.