• OBJAVLJENO: 21.09.2022.
U okviru obilježavanja 18. septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde
Održana promocija knjige „Prvi korpus u odbrani Sarajeva u periodu 1992-1995“, autora prof. dr. Nedžada Ajnadžića

U okviru obilježavanja 18. septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde, a u organizaciji Produkcijske kuće „Haber“, u Maloj sali Centra za kulturu Goražde sinoć je održana promocija knjige  „Prvi korpus u odbrani  Sarajeva u periodu  1992-1995“, autora prof. dr. Nedžada Ajnadžića.

O knjizi koja je rezultat istraživanja naučnim metodama, a u kojoj se govori o mjestu i ulozi Prvog korpusa u istorijskom kontekstu, osim autora, govorili su promotori general Sulejmen Vranj,  prof.dr Izet Bijedić i  prof.dr Džana Sačić, a prisutnim se obratila i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

U svom obraćanju naglasila je značaj sjećanja na vrijednosti Armije Republike BiH u periodu agresije na našu domovinu.

„Ovo djelo nas podsjeća na ogromnu ulogu branitelja Goražda i Sarajeva,  dva grada koja su preživjela najdužu opsadu u istoriji od II svjetskog rata, a koji predstavljaju  primjer gradova koja su u proteklom ratu doživjela najveća razaranja, ali i primjer gradova koji su zahvaljujući neuništivom duhu svojih građana ostali slobodni“-naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća na promociji knjige koja predstavlja svjedočenje i preventivu za našu sigurnu budućnost, ali i evropski put naše domovine .

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.